Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4 Απρ 2018

Βιωματικό εργαστήριο για τις Μαθησιακές Δυσκολίες (Β' κύκλος): Η ψυχοδυναμική προσέγγιση


Δημιουργικό Σχολείο


Μαθησιακές δυσκολίες (Β' κύκλος): Η ψυχοδυναμική προσέγγιση

Υπεύθυνος βιωματικού εργαστηρίου: Νίκος Τομαράς


Το νέο βιωματικό εργαστήριο του Νίκου Τομαρά (ειδικός εκπαιδευτικός – συγγραφέας) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν το σεμινάριο «Μαθησιακές δυσκολίες» και επιζητούν περαιτέρω επιμόρφωση σχετικά με τη σωστή διαχείριση και καλή πρακτική στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών στην τάξη. 


Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα βασίζεται στην ψυχοδυναμική προσέγγιση, μια σημαντική ψυχοθεραπευτική μέθοδο που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στο πώς μεγάλωσαν οι ίδιοι ως παιδιά και πώς μεγαλώνουν ή εκπαιδεύουν τώρα τα παιδιά ή τους μαθητές τους, αποκαλύπτοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στα βήματα για την αυτονόμησή τους.



Μερικές από τις ενότητες που θα καλυφθούν στο πλαίσιο του εργαστηρίου:


- Πώς μπορεί να μας βοηθήσει η εμπειρία της ψυχανάλυσης;

- Ποιες εφαρμογές έχει η ψυχαναλυτική έρευνα στην ψυχοθεραπεία σε παιδιά;

- Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί να χαράξει μόνο του τον δρόμο του;

- Η σχολική αποτυχία ως σύγχρονη μορφή δυσφορίας μέσα στον πολιτισμό.


Το εργαστήριο έχει ως στόχο να συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων όσο και στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού τους έργου στο πεδίο των μαθησιακών δυσκολιών. Το πρόγραμμα προσφέρει στοχευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, ανατροφοδότηση και αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της ομάδας, ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων.


Ημερομηνία διεξαγωγής:

Σάββατο 5 Μαΐου 2018, 10 π.μ. – 4 μ.μ.

Τόπος διεξαγωγής: Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ


Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πληροφορίες - εγγραφές: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.010 (Δευτέρα έως Πέμπτη, 10.00 – 15.00), e-mail: sxoli@patakis.gr.


Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ


Ο Νίκος Τομαράς έχει ειδικευτεί σε προγράμματα διάγνωσης και αποκατάστασης Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών. Το μεταπτυχιακό του είναι στη Συμβουλευτική και στην Ψυχοθεραπεία. Ασχολείται με τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές περίπου είκοσι πέντε χρόνια. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και ημερίδες, όπως επίσης και σε ομάδες παραγωγής αποκαταστασιακού και εκπαιδευτικού υλικού. Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου για γονείς και εκπαιδευτικούς Μαθησιακές δυσκολίες – Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση (Εκδόσεις Πατάκη).