Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

22 Σεπ 2017

Σχολή Γονέων στο Δήμο Βριλησσίων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9/2017 ώρα 18.00, Κισσάβου 11 Βριλήσσια 

Θέμα: "Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας, μεγαλώνοντας εμείς ως παιδί" με τον ειδικό εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Νίκο Τομαρά και την ομάδα ψυχολογικής Διάγνωσης και Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ 4 ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Αγαπητοί γονείς,

Καλό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά!
Ο Α΄ Κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων αρχίζει στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 ώρα 18.00 Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, οδός Κισσάβου 11, αίθουσα ισογείου.

(Επόμενες ημερομηνίες συνάντησης της Σχολής Γονέων:
6/10 ,20/10,3/11,24/11,8/12 και νέος κύκλος το 2018.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση με τους διακεκριμένους επιστήμονες που θα μας τιμήσουν με την συμμετοχή τους)

Μαζί θα προσπαθήσουμε και φέτος για 3η χρονιά μέσα από τις συναντήσεις μας στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ, να δώσουμε λύσεις στις αγωνίες και τους προβληματισμούς ώστε ως γονείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας όποια ηλικία και να έχουν.

Η Ψυχολογική ομάδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων για εφέτος έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα συναντήσεων με εξαιρετικούς επιστήμονες.

Επιθυμώντας να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο των συναντήσεων αλλά και να το εξειδικεύσουμε προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και σε όλες τις ηλικίες των παιδιών αλλά και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σωστά και υπεύθυνα τους ίδιους τους γονείς, εφέτος για πρώτη φορά εκτός από τις συναντήσεις κάθε 2η Παρασκευή της Σχολής Γονέων, θα πραγματοποιηθούν και 4 ακόμα εξειδικευμένα προγράμματα (σύνολο 5 μαζί με τη Σχολή Γονέων) με τους εξής κύκλους:

* Σχολή Γονέων : κάθε δεύτερη Παρασκευή με εξειδικευμένους επιστήμονες και με θέματα που μας αγγίζουν ως γονείς στην καθημερινότητα μας.

Θέματα που πρέπει να προβληματιζόμαστε αλλά και να δίνουμε τις σωστές απαντήσεις για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών όλων των ηλικιών, για τις σχέσεις μας ως γονείς μαζί τους, σχέσεις μεταξύ γονιών, σχέσεις φιλικές στο σχολείο, συμπεριφορές, όρια, εξαρτήσεις, σεξουαλική διαπεδαγώγηση, αντιμετώπιση δύσκολων και δυσάρεστων καταστάσεων κλπ

*Kύκλος 4 συναντήσεων με γονείς: διάρκειας 1,5 ώρας 6-10 άτομα . Αφορά Ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις ομάδας γονέων (δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην έναρξη της Σχολής Γονέων 22/9/17)

Μέσα στις ομάδες αυτές τα άτομα που θα συμμετέχουν θα διευρύνουν την οπτική τους μέσα από τις αφηγήσεις και τις παρεμβάσεις των άλλων μελών της ομάδας αλλά και θα αξιοποιήσουν τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν καθότι θα κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν στην προσωπική τους ζωή.

* Κύκλος με συναντήσεις παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου : τα οποία έχουν διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών διάρκειας 1,5 ώρας 6-10 άτομα, μία φορά το μήνα

*Κύκλος ατομικής συμβουλευτικής προσανατολισμού επαγγελματικής σταδιοδρομίας : Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά Α και Β Λυκείου

*Ομαδικό εργαστήριο εξερεύνησης των ενδιαφερόντων του νέου και πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του
(4 συναντήσεις χ 3 ώρες)

Για τους 4 τελευταίους κύκλους συναντήσεων-εργαστηρίων, θα σας σταλεί σχετική ανακοίνωση.

Ξεκινάμε λοιπόν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 με την 1η συνάντηση της Σχολής Γονέων!

Το θέμα μας θα είναι: «Μεγαλώνοντας εμείς τα παιδιά μας, μεγαλώνοντας εμείς ως παιδί».

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 18.00, στην Αίθουσα Μουσών (Κισσάβου 11, ισόγειο), θα μιλήσουμε για εμάς που έχουμε τη φροντίδα μικρών παιδιών. Πώς εμείς μεγαλώσαμε και πώς τώρα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Σύμφωνα με την ψυχοδυναμική προσέγγιση θα εμβαθύνουμε στα στάδια εξέλιξης του παιδιού και στο ρόλο μας ως γονείς στα βήματα αυτονομίας των παιδιών μας.
Καλεσμένος μας ο συγγραφέας – ειδικός εκπαιδευτικός, Νίκος Τομαράς.

Μερικές από τις ενότητες που θα καλυφθούν:

§ Τι είναι αυτό, σύμφωνα με τον Φρόιντ, που επιδρά σημαντικά στην πορεία της ανθρώπινης ανάπτυξης;
§ Ποια τα ηλικιακά στάδια που ταυτίζονται με την προσοχή του ανθρώπου σε ορισμένα μέρη του σώματος;
§ Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας η καθήλωση ή η παλινδρόμηση σε κάποιο από αυτά τα στάδια;
§ Ποια τα μέρη που διαιρεί ο Φρόιντ τον ψυχισμό του ανθρώπου;
§ Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και η έξοδος από αυτό.
§ Πώς μπορεί να μας βοηθήσει η εμπειρία της ψυχανάλυσης;
§ Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί να χαράξει μόνο του το δρόμο του;
§ Τι εφαρμογή έχει η ψυχαναλυτική έρευνα στην ψυχοθεραπεία σε παιδιά;
§ Διαβάζοντας ένα σύμπτωμα και το νόημα που διακυβεύεται.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210-8045564
κα Στάμου Πηνελόπη Παιδοψυχολόγος
κα Κατσαφάνα Δήμητρα Σχολική Ψυχολόγος


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ… ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!